top of page

Personlig träning

 

Med regelbunden konditions- och styrketräning kan du lägga till många år till ditt liv. Du blir starkare  fysiskt, kroppen mår bättre och många upplever ökat självförtroende. Aktiva personer med god kondition löper mindre risk att få hjärt-kärlsjukdomar och har starkare skelett än stillasittande.

 

Att ha god kondition ger ökad syreupptagningsförmåga vilket bidrar till att man känner sig piggare samt blir mera stresstolerant. En genomtränad, funktionell kropp förebygger även problem med statisk belastning av rygg, nacke och axlar.  

 

Konditionsträning stärker hjärta och blodkärl och ökar kroppens förmåga att ta upp syre. Genom kontinuerlig konditions- och styrketräning håller du lättare vikten och frigör endorfiner som leder till ökat välbefinnande och även bättre sömn.

Rent fysiologiskt är kondition en mätare på din kropps fysiska arbetsförmåga när den utsätts för olika belastningar. När du aktiverar kroppen, tar en joggingrunda eller en promenad, så ökar blodflödet och pulsen går upp samtidigt som du börjar andas häftigare. Då gör sig konditionen påmind och ger ett svar på hur bra eller mindre bra tränad du är.

 

Det är aldrig för sent att börja röra på sig. Med tanke på att vi alla har olika förutsättningar bör man alltid lägga upp rimliga och realistiska mål med sin träningsplan.  Vi tränar upp din kroppsliga balans, funktionalitet och styrka. Välkommen att höra av dig så ser vi över hur jag kan hjälpa dig.

 

 

bottom of page